Currently, there are 0 users and 1 guest visiting this topic.
Viewing 17 posts - 1 through 17 (of 17 total)
  • Author
    Posts
  • #125808
    Malinas
    Participant

    I seem to not get rid of this problem i had for almost 2 months now and i have seriously tried everything by now.
    ;/ i know it is not pinup systems fault. Cause it seems to work for everyone else perfectly fine except for me :(

    But if i run for example Pirates Of The Carrebian in VPX, everything works for me.
    When i play it via Pinup System (with pup-pack) The ball starts to lag and freeze up randomly.

    And i don´t know what to do anymore about this. If someone please can give me some other directions in this i would be so happy.

    Updated settings:

    VPX 10.6 (newest)
    V-sync set to 1
    Table quality set to 50 by the slider, i have also tried 0.
    I have also tried to turn everything off in VPX that has to do with bigger performance and quality.
    But still the same.

    VLC 2.2.8 (32bit)
    Freezy 1.7.1 32bit
    Vpinmame 3.2 Beta

    B2S Server (Activate Plugins activated)

    Pinup system 1.4.1
    Correct color settings as Nailbuster told me + 100% DPI scaling.

    Hardware:
    Graphic: Nvidia 1060GTX
    In Nvidia control panel (Turned off v-sync) + Prerendered frames set to 1 (Tried 1,2,3,4 also)
    Processor: i7 8700X
    Memory: HyperX Red 32gig

    Other stuff:
    No windows defender running.
    No antivirus running.
    No startup programs except for the WindowsStartUp.bat file that start up the Pinup System.
    and 360 Xbox emulator (For buttons to work with Fx3) is in the autostart ( i have tried without it as well)

    My display settings is (VERTICAL)
    3 Playfield 4 DMD 1 Backglass 2 Topper

    I know that Nailbusters arrange display settings says, 1, 2, 3, 4 in order. But screen number can´t have anything to do with this? Or can it?

    I really love this Pup-packs and really want to play the tables with them but it seems that i have to delete them all and use backglass instead cause it seems that i will never get rid of this problem.

    #125811
    The Loafer
    Participant
    Member

    First off, I want to congratulate you in your attempt to provide all the information we need to assist you.  This is something that is at times lacking, so kudos to you.  I don’t know if I or others can assist you but let’s give it a good try

     

    1 – Unless I missed it I don’t see what resolution you are running this at.  Are you using a 4K playfield monitor?

    2 – When you play the Pirates table with PUP pack WITHOUT the pinup front end, do you still have the ball lag issue?

    3 – you have supplied excellent info but would you mind supplying a screenshot of the video preferences within VPX?

    4 – All PUP pack tables cause you these issues?

    #125814
    Malinas
    Participant

    First off, I want to congratulate you in your attempt to provide all the information we need to assist you.  This is something that is at times lacking, so kudos to you.  I don’t know if I or others can assist you but let’s give it a good try

     

    1 – Unless I missed it I don’t see what resolution you are running this at.  Are you using a 4K playfield monitor?

    2 – When you play the Pirates table with PUP pack WITHOUT the pinup front end, do you still have the ball lag issue?

    3 – you have supplied excellent info but would you mind supplying a screenshot of the video preferences within VPX?

    4 – All PUP pack tables cause you these issues?

    Thank you for your interest in helping out!

    1. No 4K monitor. Running in 1920×1080
    2. WITHOUT pinup front end. NO ball lag at all.
    3. I fix! Default settings + Table settings
    4. Yes!

    IMG_1208IMG_1207

     

    #125818
    outhere
    Participant
    MemberContributorvip

    Have you tried default settings in your video card?

    To upload a picture at top right click on the little icon

    #125821
    Malinas
    Participant

    Have you tried default settings in your video card?

    To upload a picture at top right click on the little icon

    Oh thank you, now i have learned that also! ;)

    Yes, have tried the default settings on the Nvidia card, but still the same ;(

    #125824
    The Loafer
    Participant
    Member

    Our element detail level slider can go back to the right, that won’t be your issue with your rig.

     

    on the table option itself (not the video preferences), turn off reflections, thats always a big hit.  As well is there a reason why you have disable desktop composition selected?  I haven;t had to since I got away from hyperpin front end.  AS well, can you double check your backglass isn’t running behind the PUP pack?  IE you’ve renamed the PUP table something different?

     

    Now the bad news, I still havent installed PINUP front end as of yet, no time so I can’t test as you do.  However I’m not aware of anyone else stating all PUP run poorly through it so I suspect we can help at some point ;)

    #125826
    NailBuster
    Moderator
    ModeratorMember

    im still not 100% clear on this:

    running PinUP Popper Front-end.  and running a non-pup-pack table like Diner.  is everything ok?

    running PUP FE and running POTC without pupack…is everything ok?

    also,  when you run a table via FE, alt-tab and see what resource(using task-man) your pupdisplay.exe is taking… its should be like 1%.  maybe you have it configured to keep some displays running behind the scenes.

     

    #125849
    Queniart
    Participant
    Member

    Hello in vp10 video option try to set Max texture dimension on 2048

     

    #125857
    Queniart
    Participant
    Member

    Unleashing also fullscreen force his lague to death

    #125858
    Malinas
    Participant

    Our element detail level slider can go back to the right, that won’t be your issue with your rig.

     

    on the table option itself (not the video preferences), turn off reflections, thats always a big hit.  As well is there a reason why you have disable desktop composition selected?  I haven;t had to since I got away from hyperpin front end.  AS well, can you double check your backglass isn’t running behind the PUP pack?  IE you’ve renamed the PUP table something different?

     

    Now the bad news, I still havent installed PINUP front end as of yet, no time so I can’t test as you do.  However I’m not aware of anyone else stating all PUP run poorly through it so I suspect we can help at some point ;)

    Ok, right it is and i will forget about that setting then.
    i had turned Reflections off.

    About Desktop composition, i thought that has to do with running Desktop, cause i running a cabinet. But i may be wrong about that. I will read more about that setting.

    Much love for trying to help me out ;) Let me know if you want some design help or something else.

    #125859
    Malinas
    Participant

    Unleashing also fullscreen force his lague to death

    Do you mean that Fullscreen mode should be on or off?

    #125862
    Queniart
    Participant
    Member

    Deactivated off

     

    #125863
    Queniart
    Participant
    Member

    Yes disabled exclusive force fullscreen

    #125865
    Malinas
    Participant

    im still not 100% clear on this:

    running PinUP Popper Front-end.  and running a non-pup-pack table like Diner.  is everything ok?

    running PUP FE and running POTC without pupack…is everything ok?

    also,  when you run a table via FE, alt-tab and see what resource(using task-man) your pupdisplay.exe is taking… its should be like 1%.  maybe you have it configured to keep some displays running behind the scenes.

     

    Thank you for still replying my “lag” posts, i know it isn´t your system. It is a combo with my settings and your system that i just can´t figure out.

    Ok, running Popper Front End and i start DINER – check, everything is OK , the ball doesn´t lag, freeze or anything.

    I insert some pictures with the pup screen settings + task manager and maybe you can get wiser from that =)
    IMG_1212IMG_1209IMG_1210

    #125866
    NailBuster
    Moderator
    ModeratorMember

    what are you running with those screencaps?  Diner? or POTC? a puppack table?

    #125915
    Malinas
    Participant

    Hello in vp10 video option try to set Max texture dimension on 2048

     

    Tried this, still the same ;/

    #125916
    Malinas
    Participant

    Oh i forgot to write that, sorry. Indiana Jones PUP PACK i was running when i took those pictures.

Viewing 17 posts - 1 through 17 (of 17 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.

©2019 VPinBall.com

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account