This topic contains 36 replies, has 9 voices, and was last updated by  randr 5 months, 1 week ago.

Viewing 17 posts - 21 through 37 (of 37 total)
  • Author
    Posts
  • #68673
     Scooby 
    Participant

    @wrd1972, After recently doing a clean install of Window 7, I have VP tables and DOF working well together…except when launched from PinballX. All DOF toys work when VP is launched through the VP editor. When PinballX is running, my coin and start buttons are lit and I get effects from my RGB lights when scrolling through tables. However, when I launch tables from PBX, DOF is not working. I have checked that I have the PBX DOF plugin installed and checked. Before my recent Windows 7 install, I was running DOF R2 and everything worked, including DOF when launched through PinballX. Now it doesn’t work. I’m considering reinstalling DOF and stopping at version R2 to see if this fixes it for me. Is there something I can check that worked for you (before I reinstall DOF to R2)? Thanks!

    I have not run R3 on my cab at all. So cant really speak to that. I have had so many PBX issues I have kind of lost track of what fixed what. The last solution to my PBX issues was to disable ALL Anti-virus and Malware blockers. Add added PBX to a white list and there has been bliss ever since. Are you referring to the DOF NOT working when using PBX…for the browsing of tables or for the table itself?

    I was having a heck of a time with my clean Windows 7 install. I reinstalled everything VP related, PinballX and DOF R3. DOF would run fine most of the time from the VP editor, but not all the time. When launching tables from PBX, DOF would run on some, but not most.  Then to make everything even more confusing, DOF would work sometimes when launched from PBX.

    After lots of digging around, I found that my PBX config file was corrupt and I could no longer open the PBX Settings app. After reinstalling PBX, the Settings app now works again. I then uninstalled DOF and did a fresh install and stopped at R2. Everything seems to be working, except when I scroll through tables in PBX, my DOF flashers no longer flash. My front cab buttons (start, coin) work in PBX, but the flashers do not. I tested the flashers in VPX and they work, just not in PBX attract mode.

    This one is not a big deal, however it used to work (when I was running DOF R2 before the clean Windows install)…so I would like to figure how to get the feature back.

    I checked the DOF config tool for PBX and everything seems the same. My flashers are listed where they should be, but still no flashers in PBX attract mode.

    Any thoughts on how I can get the flashers to work in PBX attract mode?

    Thanks guys.

    #68745
     wrd1972 
    Participant
    Membervip

    @zeblon

    Sweet. I will be interested in the SS “relay boards. Replacing burned out relays on a Sainsmart board is a MFPITA!

    Will they be 8-relay boards? I sure hope so.

    My VP Pincab /MAME Arcade Specs: Dell T3400 workstation with Core2 Quad core 3.0GHZ (Q9650) CPU - 8GB of RAM - Nvidia 760GTX (MSI Twin Frozr)

    40" PF Sony gaming LED TV, 22" upper and 19" lower monitors in the backbox - Virtuapin controller w/ analog plunger - Full DOF - Full MAME arcade support

    #68747
     randr 
    Keymaster
    ModeratorMember

    @zebulon ^^

    We need a POP front end signature!!! Or no?


    Some users who have liked this topic:

    • avatar
    #68748
     Scooby 
    Participant

    Well, I have been able to get the DOF flashers working in PBX, but I’m not sure how. All these programs running together seem fragile sometimes. When working, it’s a lot of fun. When one thing causes a hiccup, it can be so frustrating…because I just want to play!

    Anyway, if I figure out what exactly fixed the issue, I’ll edit my post.

    #68752
     wrd1972 
    Participant
    Membervip

    Just hang in there. I persevered, drank, cussed and occasionally threw shit but I think I am at peace with my cab.

    Frustrating for sure.

    My VP Pincab /MAME Arcade Specs: Dell T3400 workstation with Core2 Quad core 3.0GHZ (Q9650) CPU - 8GB of RAM - Nvidia 760GTX (MSI Twin Frozr)

    40" PF Sony gaming LED TV, 22" upper and 19" lower monitors in the backbox - Virtuapin controller w/ analog plunger - Full DOF - Full MAME arcade support

    #68759
     Thalamus 
    Participant
    ContributorMember

    @scooby I have no idea how the calls are done between pbx and dof but, could it be that this patch from m$ is of any help ?

    https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=26767

    Tried different USB ports ? Hubs ?

     


    Some users who have liked this topic:

    • avatar
    #68813
     Scooby 
    Participant

    Thanks guys.  Good to know I’m not the only one who encounters these hiccups and frustrations from time to time. I’ll hang on to the MS update link if something goes wrong again in the future.

    #68826
     Zeb 
    Participant

    @zeblon Sweet. I will be interested in the SS “relay boards. Replacing burned out relays on a Sainsmart board is a MFPITA! Will they be 8-relay boards? I sure hope so.

    Yup, they’ll be 8 output.  :good:

    I know so little about everything that I could tell you all there is to know about nothing

    #68828
     bord 
    Participant
    Member

    @zeblon Sweet. I will be interested in the SS “relay boards. Replacing burned out relays on a Sainsmart board is a MFPITA! Will they be 8-relay boards? I sure hope so.

    Yup, they’ll be 8 output. :good:

    Be sure and stop by to let us know when they’re available. I’m sure I’m in for one (or two).

    #76269
     Tyson 
    Participant

    Any idea what fixed your guys problem?  I’m having the exact same issue now.  If I launch certain tables in visual pinball editor, DOF won’t work, but if i exit the table, and then reenter without closing visual pinball, DOF starts working.

    Been working forever fine tuning FX3 DOF, finally got it all working, then come back and DOF isn’t working properly in Visual Pinball. I just can’t win with this cabinet.

    #76270
     randr 
    Keymaster
    ModeratorMember

    Seems to always be a virus protection issue, permission issue or double install issue. Start by checking those first..or triple checking those

    We need a POP front end signature!!! Or no?

    #76280
     Tyson 
    Participant

    I don’t have any AV installed, i checked to make sure no files were unblocked, not sure what the double install issue is exactly?  I know i have mine setup with “I think” i’m not in front of my machine right now, but i think its like this –

    Virtual Pinball Install directory – (This is the default program files x86 location)

    Then in the B2S folder i have a shortcut to my C: drive that has a root folder called DirectOutput.  I might just try installing DOF right to the B2S folder, instead of using a shortcut to my C: drive.  And then just leave the DirectOutput folder in my C drive just for FX3 since thats all working.

    Thoughts? Or is this the wrong way to go about it.

    #76284
     randr 
    Keymaster
    ModeratorMember

    Windows 10? If so move install to root or you will have permission issues unless you set permissions properly. Do you for sure have windows defender turned off?

    b2s folder? Not sure what that is but b2s server should be in tables folder and in tables folder a plugins folder with shortcut  to dof folder is needed

    We need a POP front end signature!!! Or no?

    #76285
     wrd1972 
    Participant
    Membervip

    The solution to all of my major DOF issues was to run the pair of 8-relay Sainsmart boards through a powered hub INSTEAD of plugging them directly into the PC. Prior to this, the boards would crap out at random all of the time when playing tables.

    I dont quite remember what I did to fix the actual issue I posted in this thread though.

    My VP Pincab /MAME Arcade Specs: Dell T3400 workstation with Core2 Quad core 3.0GHZ (Q9650) CPU - 8GB of RAM - Nvidia 760GTX (MSI Twin Frozr)

    40" PF Sony gaming LED TV, 22" upper and 19" lower monitors in the backbox - Virtuapin controller w/ analog plunger - Full DOF - Full MAME arcade support

    #76303
     Thalamus 
    Participant
    ContributorMember

    I dont quite remember what I did to fix the actual issue I posted in this thread though.

    You start sounding like myself m8 !

    #76322
     Tyson 
    Participant

    Windows 10? If so move install to root or you will have permission issues unless you set permissions properly. Do you for sure have windows defender turned off? b2s folder? Not sure what that is but b2s server should be in tables folder and in tables folder a plugins folder with shortcut to dof folder is needed

    Windows 7, checked tonight, Tables folder has b2s server in that folder, and the tables folder has a plugins folder with a shortcut to the DOF folder in the root of c.

    Windows defender was actually enabled (thought I had this disabled), but has been disabled.

    I actually just figured out what was wrong, so I was using DJrobx (or something similar to that) DOF R3 beta from vpforums for some reason.  That actually broke my DOF for VP for whatever reason.  I just used the DOF R3 version here from this site, and everything just started working again!

    I did change up the install a little bit also, i’m not using the shortcut to the root of C anymore, I installed DOF directly to the plugins folder (sub folder DirectOutput).  This way I can run two different versions of DOF, one for FX3 in my root of C, and another one in the plugins folder just for Visual Pinball.

    Thanks for the help!


    Some users who have liked this topic:

    • avatar
    • avatar
    #76323
     randr 
    Keymaster
    ModeratorMember

    Great! Glad you figured it out and reported the fix!

    We need a POP front end signature!!! Or no?

Viewing 17 posts - 21 through 37 (of 37 total)

You must be logged in to reply to this topic.

©2018 VPinBall.com

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account