This topic contains 126 replies, has 48 voices, and was last updated by  havemusic 1 week, 1 day ago.

Currently, there are 0 users and 1 guest visiting this topic.
Viewing 20 posts - 81 through 100 (of 127 total)
  • Author
    Posts
  • #46063
     Umpa 
    Participant
    Member

    I’m experiencing that the flippers die on my from time to time. This also happens for me on TWD. Anyone have any ideas what might be the culprit ?

    Do you have everything updated? The newest VPX, mame, scripts, SAM… etc., these tables take the updated version of everything. Also, make sure the executables are running as Admin, I missed one of mine the other day.

    my solution for the flippers is a few posts up. Anyone have an idea about the autoplunger?

    Sent from my SAMSUNG-SM-G935A using Tapatalk

    #46069
     Thalamus 
    Moderator
    ContributorMemberModerator

    @umpa: Thank you for trying to help me, but, looking at your previous video of the problem you have. We’re not in the same boat. You explained it I believe as a double-flip or something in that direction. Mine is … the flipper simply dies for a short moment, best described as loosing its power. Doesn’t happen very often, but, when it does it surely is a problem – only a few times I’m able to recover before the ball drains.

    #46079
     randr 
    Keymaster
    ModeratorMember

    ive only had strange issues like that if i try to run a table from table saved on desktop. is your VP install in c:\visual pinball\ ? Maybe its a strange permission thing? is table, backglass, vpinballx.exe, vpinmame all set to run as admin, not blocked and table ran from c:\visual pinball\tables folder?

    ********************************************************
    Messing with the VPinball app and push notifications.
    So if you haven't downloaded app yet what are you waiting for!?
    *******************************************************

    #46080
     wrd1972 
    Participant
    MembervipContributor

    I have seen weird flipper issues when the DB2S BG was not running along with the table.

    My VP Pincab /MAME Arcade Specs: Dell T3400 workstation with Core2 Quad core 3.0GHZ (Q9650) CPU - 8GB of RAM - Nvidia 760GTX (MSI Twin Frozr)

    40" PF Sony gaming LED TV, 22" upper and 19" lower monitors in the backbox - Virtuapin controller w/ analog plunger - Full DOF - Full MAME arcade support

    #46086
     Umpa 
    Participant
    Member

    Hmmm.so none else has had issues with the autoplunger on this table? I will recheck check everything.

    Sent from my SAMSUNG-SM-G935A using Tapatalk

    #46107
     Umpa 
    Participant
    Member

    No one else has the issue of no autoplunger working? I tried adjust plunger, plunger1, sw plunger and still nothing anyone have a suggestion?

    Sent from my SAMSUNG-SM-G935A using Tapatalk

    Solved! It was a combination of these 3 elements. Autoplunger working! Woo hoo!

    Sent from my SAMSUNG-SM-G935A using Tapatalk

    1 user thanked author for this post.
    #46375
     blackvulcan3 
    Participant
    Member

    I the flasher lights are causing a really bad screen tearing effect. I am getting this with adaptive Vsync turned on even though I am not dropping below 60fps? I find normal Vsync stops the tearing, but makes the motion of the ball less smooth. Running 10.2 (Fullscreen, 2 Screen Set-up) and 2.8b on an I5 4690@3.5Ghz with a GTX 950. Any suggestions. Without Vsync I average 170fps.

    Check that in-game Ambient Occlusion is off (and verify that the table setting in Backdrop Properties is also off). If your ball is not smooth with vsync on, you’re not maintaining 60fps consistently, regardless of what the F12 display says. Other things to check:

    1. B2S – if you’re using a B2S, try temporarily renaming/moving the .directb2s away and see if the performance issue continues. You’ll want to make sure it’s in EXE mode. There are also some “frame skip” settings you can use if the flasher activity is causing the B2S to be too active.
    2. If you are running PinballX, see if the performance problem continues outside of PinballX. Some of us have run into severe degradation issues only when PinballX is in use.
    3. Somewhat related to #2, performance is often a lot better if you use Exclusive FullScreen mode. Some setup is involved though, there are threads you can search for about this.

    I’m having the same issues as Andy by the sounds. When the flashers go off, lightning effects, I have a big slow down. Otherwise the table plays beautifully. This is the only VPX table I have slowdown with.

    I have tried to configure full screen but I can’t get it to work for me. I am not using PinballX & my backglass is in exe mode.

    Anyone with other thoughts???

     

    EDIT  – Ambient Occlusion is now off. No change under flashing lights, otherwise table plays fine.

    I have i5 4490, GTX 970, 16GB ram on SSD. Should go well on my machine.

    EDIT – Got some advice about registry edits for Fullscreen and this has worked. Mustang now plays much better. Thanks for the tip.

    #48612
     PcTeknic 
    Participant

    Can not move the DMD to a third traditional monitor?

    I have everything updated and this DMD I can not move it.

    #48613
     PcTeknic 
    Participant

    After an hour testing things and putting this post.

    The dmd that can be moved has appeared without making any changes.

    The X-File

    #48826
     PcTeknic 
    Participant

    There is a big problem.

    If we update our VPinMAME by the one of this download, the Mustang LE works correctly and the ball no longer gets trapped in the hole, but X-Men Pro will no longer open us, it gives error in the script.

    I have not tried all the tables, but this will probably happen on more occasions.

    I have put back the VPinMAME that I had before and the X-Men opens it again.

    #48828
     Thalamus 
    Moderator
    ContributorMemberModerator

    Haven’t X-men had this problem for ages ?

    #48830
     PcTeknic 
    Participant

    I have more than 300 tables. I open them all correctly, including Walking Dead LE and Pro, Star Trek LE and Pro, etc., all except Mustang LE who gets caught the ball. Changing the VPinMAME works fine. But I’ve seen that X-Men stops working, I have not tried all the tables, but maybe more cases. Putting the VPinmame SAM 2.37 that I had put, they all work except Mustang LE, of Mustang I also have the Pro.

    #48841
     gtxjoe 
    Participant
    Member

    The release notes here will fix the issue:  http://vpuniverse.com/forums/files/file/4236-sambuild/

    #48855
     PcTeknic 
    Participant

    Thank you, I’ll try and tell you. I had not given it to the setup again, nor do I have those renowned tables.

    #48858
     PcTeknic 
    Participant

    Indeed, I have renamed those ROMS and modified the scripts and now they all work, I had not seen those notes, thank you.

    #48871
     Thalamus 
    Moderator
    ContributorMemberModerator

    Uh. Misunderstood your problem. Thought you talked about the stuck ball I believe happens on this table. Lost in translation maybe ? :)

    Happy to hear that is resolved.

    #48877
     PcTeknic 
    Participant

    Cosas del traductor de Google.

    Gracias igualmente por tu interés.

    La culpa fue mía por no leer, porque está puesto y bien claro en la descarga de VpinMAME SAM.


    Google translator stuff.

    Thank you also for your interest.

    It was my fault for not reading, because it is set and clear in the download of VpinMAME SAM.

    #53057
     TNT2 
    Participant
    Member

    I love modern Stern pins.  :good:

    #56716
     Neofr45 
    Participant

    Hi everybody
    I did the playfield for Mustang and I propose it and also for Dozer if you want to do an update of the table, I try to make a mod of the table but a problem with the light and the different version Of playfield so its march but it is not excellent I hope it will please you :good:   :bye:

    Attachments:
    #71327
     Daryl 
    Participant
    Member

    Tried switching out to the Boss rom and it caused 10.4 to fail. Can others perhaps give it a try?

    mt_145hb.zip

Viewing 20 posts - 81 through 100 (of 127 total)

You must be logged in to reply to this topic.

©2019 VPinBall.com

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Vpinball.com

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account