This topic contains 128 replies, has 34 voices, and was last updated by  Bladeof 2 months, 3 weeks ago.

Viewing 20 posts - 1 through 20 (of 129 total)
  • Author
    Posts
  • #41876
     bord 
    Participant
    Member

    Here is Bally's 1978 classic Paragon for VPX. This table is a monster. Very wide, very heavy, very difficult and very fun. I hope this version does it some justice. I spent 2 hours playing it on location last weekend and think the VPX version mimics it nicely.

    32assassin rewrote the script for me some months back. This was my first SS project at the time and I had a real Frankenstein mess going on. Thanks, 32a!

    This wraps up my trilogy of Bally tables from this era (including Viking and Frontier). Next up is a trio of classic Sterns.

    17 users thanked author for this post.
    #41884
     randr 
    Keymaster
    ModeratorMember

    WOW this looks great. THANKYOU!

    Currently playing around with FP to VP conversions. Nothing serious just trying to have fun.

    1 user thanked author for this post.
    #41885
     Badfinger 
    Participant

    A favorite wide body!   :good:

    Accurate sound all over, I played the real thing back in the day.

    Thanks!

    1968 - 1991 seems to be my favorite ERA of pinball machines.

    #41903
     wrd1972 
    Participant
    Membervip

    Eager to play this one, but the sound is garbled to NON-existant. Just upgraded to latest 10.2 bete and problem remains. Table plays, but there really is no sound.

    Any ideas?

    Thanks

    My VP Pincab /MAME Arcade Specs: Dell T3400 workstation with Core2 Quad core 3.0GHZ (Q9650) CPU - 8GB of RAM - Nvidia 760GTX (MSI Twin Frozr)

    40" PF Sony gaming LED TV, 22" upper and 19" lower monitors in the backbox - Virtuapin controller w/ analog plunger - Full DOF - Full MAME arcade support

    #41905
     bord 
    Participant
    Member

    Eager to play this one, but the sound is garbled to NON-existant. Just upgraded to latest 10.2 bete and problem remains. Table plays, but there really is no sound. Any ideas? Thanks

    Yeah, I had that problem a few VPinMAME versions back. Make sure you have the newest one from DJRobX over at VPU. That fixed it for me.

    #41908
     wrd1972 
    Participant
    Membervip

    All I see is 2.7 but that does not appear to be new. Could be wrong. Would you please link me to the latest you are referring to?

     

    Thanks

    My VP Pincab /MAME Arcade Specs: Dell T3400 workstation with Core2 Quad core 3.0GHZ (Q9650) CPU - 8GB of RAM - Nvidia 760GTX (MSI Twin Frozr)

    40" PF Sony gaming LED TV, 22" upper and 19" lower monitors in the backbox - Virtuapin controller w/ analog plunger - Full DOF - Full MAME arcade support

    #41909
     Drybonz 
    Participant
    Member

    Here you go, wrd… a lot of changes are happening in this thread, so it’s a good one to keep an eye on.

    http://vpuniverse.com/forums/forums/topic/2687-code-change-to-enable-sam-le-driver-board-support/

    1 user thanked author for this post.
    #41910
     RustyCardores 
    Moderator
    MemberModerator

    Here you go, wrd… a lot of changes are happening in this thread, so it’s a good one to keep an eye on. http://vpuniverse.com/forums/forums/topic/2687-code-change-to-enable-sam-le-driver-board-support/

    I updated to the latest a couple of days ago, but rolled back.  The new one gave me terrible distortion on the Scared Stiff crate :(   …I haven’t noticed any other issues yet, but just something that you might want to keep an eye out for.

    #41911
     wrd1972 
    Participant
    Membervip

    Got it. Thanks.

    Table now has sound.

    My VP Pincab /MAME Arcade Specs: Dell T3400 workstation with Core2 Quad core 3.0GHZ (Q9650) CPU - 8GB of RAM - Nvidia 760GTX (MSI Twin Frozr)

    40" PF Sony gaming LED TV, 22" upper and 19" lower monitors in the backbox - Virtuapin controller w/ analog plunger - Full DOF - Full MAME arcade support

    #41917
     Drybonz 
    Participant
    Member

    Here you go, wrd… a lot of changes are happening in this thread, so it’s a good one to keep an eye on. http://vpuniverse.com/forums/forums/topic/2687-code-change-to-enable-sam-le-driver-board-support/

    I updated to the latest a couple of days ago, but rolled back. The new one gave me terrible distortion on the Scared Stiff crate :( …I haven’t noticed any other issues yet, but just something that you might want to keep an eye out for.

    I read some people were having that problem, but I didn’t notice it.  As fast as things are developing there, I’m sure it will be fixed in a short time.  DJRobX is doing incredible work over there.

    #41920
     Drybonz 
    Participant
    Member

    Wow!  Does that playfield ever look great!  I used to not like the VP9 version because the playfield and plastics looked all cluttered, but this looks fantastic.  I haven’t even started playing yet… just noticed how great it looks while setting it up.  Nice job.    :good:

    #41921
     Drybonz 
    Participant
    Member

    I noticed there is a tear in the graphics on the top two plastics, where the images don’t line up.

    Also… was just curious… I’m assuming this table didn’t have any rom sounds, as the VP9 version also didn’t… but a lot of the tables with the fantasy theme from that time period have the old “video game” noises… was just curious if this was a silent table?

    #41922
     bord 
    Participant
    Member

    I noticed there is a tear in the graphics on the top two plastics, where the images don’t line up. Also… was just curious… I’m assuming this table didn’t have any rom sounds, as the VP9 version also didn’t… but a lot of the tables with the fantasy theme from that time period have the old “video game” noises… was just curious if this was a silent table?

    Hey Drybonz, are you talking about this?

    That is the only gap I see and that is just the natural spacing between the two plastics. If you’re seeing something else shoot me a screenshot.

    There should definitely be audio on this table. Did you check your dip switch settings by hitting F6? The sounds are digital sounding chimes, no different from other tables of that era. Hope that helps.

    Attachments:
    #41926
     Drybonz 
    Participant
    Member

    Hey bord… it’s those two plastics, but not that gap in between them… look at the lines in the spear and wings… they don’t line up.

    I’ll check my switches to see if I can get the sound going… right now I just have table sounds… kicker, plunger, coin, etc…

    *edit*  My sounds are set to “chimes and tunes” in the switches.  Maybe this is the issue wrd was having too?

    #41933
     Al 
    Participant
    Member

    Thanks for all your work on this, another great table from, what for me at least, was my ‘golden age of pinball’ :)

    Cheers,

    al.

    #41941
     STAT 
    Participant
    MemberContributor

    bord & 32assassin, thanks for the Beauty !

    wrd, whatever, the Sound on “Funhouse” must be ok ;)

     

    #41950
     bord 
    Participant
    Member

    Hey bord… it’s those two plastics, but not that gap in between them… look at the lines in the spear and wings… they don’t line up. I’ll check my switches to see if I can get the sound going… right now I just have table sounds… kicker, plunger, coin, etc… *edit* My sounds are set to “chimes and tunes” in the switches. Maybe this is the issue wrd was having too?

    I see it now. Not sure what is going on as the art file is fine. May have to rebuild the primitive. I’ll fix it in 1.1.

    I had wrd’s problem with garbled sound. ROM sounds are quiet and garbled. Not sure why you’re getting no sound at all. Do you get sound with the 7 digit ROM (paragonb)? Any other Ballys from this era play without sound?

    #41952
     Drybonz 
    Participant
    Member

    Yeah, my other Bally tables all have the sounds… that’s why I was surprised that this one didn’t.  I’ll try the other rom and see if that makes a difference.  It must be rom related since the VP9 version was the same for me.

    *edit*  Actually… maybe I just need to delete the reg entry and possibly get rid of anything from running the VP9 version.

    *edit*  Hmm… tried deleting the reg entry and the paragonb rom… still no sounds.

    #41959
     Daryl 
    Participant
    Member

    Yeah, my other Bally tables all have the sounds… that’s why I was surprised that this one didn’t. I’ll try the other rom and see if that makes a difference. It must be rom related since the VP9 version was the same for me. *edit* Actually… maybe I just need to delete the reg entry and possibly get rid of anything from running the VP9 version. *edit* Hmm… tried deleting the reg entry and the paragonb rom… still no sounds.

    Got it…

    As I just posted on VPF.

    Went back to the basics and realized that with all the pinmame updates going on, I didnt have the “Samples” directory and the required .zip file from the (VPF) “Getting Started->Sound Samples”

    #41967
     randr 
    Keymaster
    ModeratorMember

    Yeah i recall people having same issue with bally playboy and they didnt have the samples :)

    Currently playing around with FP to VP conversions. Nothing serious just trying to have fun.

Viewing 20 posts - 1 through 20 (of 129 total)

You must be logged in to reply to this topic.

©2018 VPinBall.com

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Vpinball.com

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account