This topic contains 134 replies, has 45 voices, and was last updated by  greensteel 3 weeks, 2 days ago.

Viewing 20 posts - 41 through 60 (of 135 total)
  • Author
    Posts
  • #111225
     Cliff 
    Participant

    After upgrading to this version from version 4, my vpx tables hang at the last step before they are loaded on screen. All vpt versions work normally.

    I’ve tried going back to  4, also to 5, and now they too do the same thing.

    Any ideas of how to find and fix this?

    Thanks,

    #111229
     randr 
    Keymaster
    ModeratorMember

    Need more information… are you getting error? If so what is the error? Did you make sure to copy all .vbs files to scripts folder and you don’t have any .vbs files in tables folder?

    ********************************************************
    Messing with the VPinball app and push notifications.
    So if you haven't downloaded app yet what are you waiting for!?
    *******************************************************

    #111230
     lukpcn 
    Participant

    I’ve installed this 3608 revision over 3592 and I have two errors and vpx quits on every table.

    first it shows error “InitPin3D Error code: 80004005” and right after there is this one: “Problem occured during Player init”

    works like a charm at 3592 rev.

    I’ve just overwritten the files… should I do anything more ?

    regards

    Lukasz

    #111237
     randr 
    Keymaster
    ModeratorMember

    I would post it up a vpforums in dev thread maybe they will reply faster about it. just make sure you installed it correctly and sounds like you have….

    ********************************************************
    Messing with the VPinball app and push notifications.
    So if you haven't downloaded app yet what are you waiting for!?
    *******************************************************

    #111238
     Cliff 
    Participant

    No errors, it just hangs with the “working” indicator just spinning, and it’ll stay like that forever til I end the task. I’m launching directly, no front end, and it quickly loads up to the last indicator, stays there forever!  This was working in 10.4 before I installed 10.6

    #111314
     bord 
    Participant
    MembervipContributor

    Thanks!

    #111363
     Cadelle32 
    Participant

    I’m getting the same error as Lukpcn but only on the Avatar table, ACDC no longer shows DMD, nor does Avengers

    #111368
     Thalamus 
    Moderator
    ContributorMemberModerator

    I tried all those tables – mostly because you mentioned Avatar. I had no problems with Avatar. It doesn’t have SMAA set as an table option, which was the bug that tripped a few users over because they had it set under graphics options and happened for every game. There are a few tables that has this set under table options as default. Those would also crash until next release. This is why we have beta releases. I should mention that I tried also ACDC and Avengers. No issues, but, the again I have a “real dmd”, not LCD. So, I can’t really verify your problem.

    #111468
     lukpcn 
    Participant

    as to the problem, fix is: Don’t use “Quality SMAA” in Video preferences! Use Quality FXAA” instead

    the fix is already on the way…

    regards
    Lukasz

    #111470
     h0pp4z 
    Participant

    I also tried to get rid of this slow table loading problem.

    It get’s stuck for a while until it shows the table.

    Virus programs are completely disabled.

     

    I try to get an idea of it and used the task manger but nothing special shown.

    I think it is not related to a special table. Will do some measuring between 10.4, 10.5 and 10.6…

    Will also add a screenshot of the video settings…

     

    I’m using Win10 / gtx 1070 / i5

    #111478
     Thalamus 
    Moderator
    ContributorMemberModerator

    Slower loadig is kind of expected by this last beta release. It does more while loading. I expect you see a difference from the next to last to the newest. I don’t see a huge difference myself so I’m fine with it. Comparing 10.4, 10.5, 10.6 isn’t really that useful. The development goes forward and not backward except for fixing bugs and obvious errors.

    #111531
     h0pp4z 
    Participant

    Yesterday as I tried to check… I’ve recognized that ACDC needs more time than AFM.

     

    Just to get an idea of it… What’s “normal” time from “press play button” to “ready” table?

    Is there a way to measure it (logfile or so)?

    I measured it by cam recording calling it via cmd line:

    vpx.exe -Play tables\ACDC_LUCI.vpx

     

    10.5 (which came with installer): around 26 secs

    10.6 (latest): around 43 secs

    using B2S Server, DOF.

     

    Tables are running fine then… So this isn’t really a problem.

    Working with windows sometimes issues appear where there haven’t been issue before…

    #111537
     Cadelle32 
    Participant

    I reverted back to 3592 and avatar works again, but I have still lost ACDC and Avengers dmd, using a pindmd3 they were working before the update.  All other 193 tables working fine

    #111539
     Cadelle32 
    Participant

    Here is something weird, if I load Avatar and start it then back out to the editor and load ACDC or Avengers they both work but if I try to load either of those independently then don’t

    #111802
     toxie 
    Participant
    VP DEVMember

    Yesterday as I tried to check… I’ve recognized that ACDC needs more time than AFM.

    Just to get an idea of it… What’s “normal” time from “press play button” to “ready” table?

    Is there a way to measure it (logfile or so)?

    I measured it by cam recording calling it via cmd line:

    vpx.exe -Play tables\ACDC_LUCI.vpx

    10.5 (which came with installer): around 26 secs

    10.6 (latest): around 43 secs

    using B2S Server, DOF.

    Tables are running fine then… So this isn’t really a problem.

    Working with windows sometimes issues appear where there haven’t been issue before…

    This longer loading time should be gone when using rev 3608 or newer.. (it has a SMAA bug for now though (which is already fixed internally))

    1 user thanked author for this post.
    #112091
     h0pp4z 
    Participant

    3608 is the version I have tested with.

    #112818
     randr 
    Keymaster
    ModeratorMember

    Thanks @fuzzel for another beta.

    ********************************************************
    Messing with the VPinball app and push notifications.
    So if you haven't downloaded app yet what are you waiting for!?
    *******************************************************

    #113648
     randr 
    Keymaster
    ModeratorMember

    @fuzzel thanks yet again for the update. If you have the vpinball app installed you got the notification about the beta update 🤪

    ********************************************************
    Messing with the VPinball app and push notifications.
    So if you haven't downloaded app yet what are you waiting for!?
    *******************************************************

    #113649
     Thalamus 
    Moderator
    ContributorMemberModerator

    Yeah. Thank you both :)

    #113650
     Cadelle32 
    Participant

    Thanx Fuzzel, all my tables are working again.  And an added thanx to Randr without his app I would not have known about the update

    1 user thanked author for this post.
Viewing 20 posts - 41 through 60 (of 135 total)

You must be logged in to reply to this topic.

©2019 VPinBall.com

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Vpinball.com

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account